Muğla'da Saklı bir cennet var

                                               Muğla'da Saklı bir cennet var

Öncelikle herkese merhabalar :)

Size saklı bir cennet olan Saklıkent hakkında bilgilendireceğim.

Antalya ve Muğla il sınırları içinde yer alan Saklıkent Milli Parkının en bilinen yeri Saklıkent Kanyonu dur. Eşen Çayının bir kolunun kaynağını barındırmaktadır. Kanyonun Antalya'ya yaklaşık 200 km, Fethiye'ye 47 km, Kaş'a ise 64 km uzaklıktadır.Günlük kıyafetleriniz ile yürüyebileceğiniz alan çok uzun değildir. Gişelerden geçtikten sonra kanyon yamaçlarına yapılmış yol/köprüden geçip geniş ağaçlıklı çarpıcı bir alana geliyorsunuz. Burada yerden kaynayan sular, etraftaki yamaçlardan dökülen çeşitli boylardaki şelaleler ve su sesi çok güzel.Buradaki dinlenme alanında veya kafeteryada oturabilirsiniz. Bu bölümden sonrası için özel ayakkabı ve kıyafet gerekiyor. Kanyonun iç kısımlarına ilerlemek için sudan geçmek gerekiyor. Bu alanda lastik ayakkabı kiralanabiliyor.

Not: Kanyon girişinde yer alan "Ücretsiz Otopark" tabelaları sizleri yanıltmasın bunların hepsi civardaki özel işletmelere ait. Eğer bu bölgede bir şeyler yiyecekseniz bu otoparkları seçebilirsiniz. Tam kanyon giriş gişelerinin karşısında Seydikemer Belediyesinin işlettiği otopark mevcut. Otopark ücreti makul seviyede.


SAKLIKENT KANYONU NEREDE NASIL GİDİLİR? 

Kanyon ve Milli Park, Antalya ve Muğla ili sınırında yer almaktadır.Fethiye’ye 45 km ve Antalya’ya 50 km uzaklıktadır. Fethiye şehir merkezinden her saat başı dolmuşlar vardır. Onlarla da rahatlıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Kara yolu ulaşımını çok rahat yapabilirsiniz. Zaten Fethiye ve Antalya yolu üzerindeki tabelaları okuyarak kolaylıkla bulabilirsiniz. Hatta günü birlik turlarla bile gelerek yol derdiyle uğraşmadan gezebilirsiniz.


SAKLIKENT KANYONU'NUN TARİHÇESİ

Anlatılanlara göre bölgede hayvanlarını otlatan bir çobanın hayvanlarından birkaçının kanyon bölgesine girmesiyle tesadüfen keşfedilen Saklıkent Kanyonu, 1989 yılından bu yana kamuoyu tarafından biliniyor. İçerisinde 16 adet mağaranın bulunduğu kanyonda günümüzden 3 bin yıl önceye uzanan yaşam izleri tespit edilmiş. 1995’te dönemin Dışişleri Bakanı Erdal İnönü’nün kanyon ziyareti sonrasında Türkiye ve dünyada ismi duyulan Saklıkent, 1996’da milli park statüsüne alındı.

  

SAKLIKENT KANYONU'NDA NE YAPILIR ?

Saklıkent Kanyonu, yürüyüşe çok uygun bir yer değil. Kanyonu ziyaret etmek isteyenlerin mutlaka bikini ya da mayo gibi deniz kıyafeti ve lastik ayakkabı ile hazırlıklı gelmelerinde yarar var. Türkiye’nin en heyecanlı rafting parkurlarından biri Saklıkent Kanyonu içerisinde. Rafting severler için Saklıkent’te 3 farklı rafting parkuru var. 45 dakika, 1.5 saat ve 3 saat süren parkurlarda profesyonel rehberler eşliğinde rafting yapılıyor. Rafting etkinliğine katılanlar rafting sonrasında çamur banyosuna götürülüyor.


Zipline, bungee jumping ve sunset tour adı verilen güneşin batışına tanık olunan akşamüstü yürüyüşü bölgenin en çok tercih edilen aktivitelerinden. Trekking ve doğa yürüyüşünden hoşlananlar için iki farklı yürüyüş rotası var. Kızılalan’dan başlayan Sazak Deresi, Yapılı Yol, Kocaboğaz, Tatlar, Üçova, Avdan, Karaağaç, Tırnacık ve Mangır’a uzanan güzergah ilk trekking parkuru. Bu parkur 16 km uzunluğunda ve antik dönemden kalma birçok esere sahip. Bir diğer yürüyüş rotası Kapanderesi’nden başlayan Menengiçdibi, Şappaklar, Kumeyakası ve Saklıkent’e uzanan güzergah 14.5 km uzunluğundadır.

Yaz aylarında çok kalabalık olan Saklıkent'te giriş ücretlidir. Öğretmen ve öğrenciler için daha indirimli olan fiyatlar için mutlaka öğrenci kimliğinizi yanınızda bulundurmayı unutmayınız :)


https://www.adalyaholiday.com/  - Villada tatilin tek adresi